Καλησπέρα αγαπημένοι φιλοι!!Με συγχωρείτε για την απουσία μου αλλά δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο!!!Με αυτό τον τίτλο ήδη καταλάβατε ότι πρόκειτε να μιλήσουμε για συνταγές!Γιατί ως γνωστόν τα παιδιά λατρεύουν τα μαγειρέματα.Ειδικά τα όταν πρόκειτε να φτιάξουν γλυκά!!.Εδώ σας επισυνάπτω κάποιες συνταγές που βρήκα οι οποίες είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους!!
Rudolph Cupcakes
Στόλισε νόστιμα cupcake σε σχήμα τάρανδου... Τα παιδιά θα ξετρελαθούν από την εμφάνισή και όλοι θα μαγευτούν από την υπέροχη γεύση!
Συστατικά
Διαδικασία
Προθέρμανε τον φούρνο στους 160C (ή 140C με αέρα). Σε ένα ταψί για cupcakes βάλε από μια θήκη σε κάθε υποδοχή του ταψιού.
Βάλε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε μια κατσαρόλα να λιώνουν σιγά σιγά.
Ανακάτευε περιοδικά για να μην κολλήσουν. Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει το περιεχόμενό της.
Ρίξε στο μείγμα της σοκολάτας τα χτυπημένα αβγά και τη βανίλια.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, Ρίξε ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βάλε σε κάθε θήκη του ταψιού λίγο από το μείγμα ώστε να γεμίσεις τα 2/3 του.
Ψήσε βάζοντας χαμηλά τη σχάρα για 20 με 22 λεπτά. Βγάλτα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
Για το γαρνίρισμα: Λιώσε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει σβήσε τη φωτιά, ρίξε μέσα την κρέμα γάλακτος και την άχνη και ανακάτεψε καλά.
Άφησε λίγο να κρυώσει ώστε να μπορεί να απλώνεται χωρίς να τρέχει και άλειψε ένα ένα τα cupcakes.
Για να τα διακοσμήσεις: Βάλε για μάτια από μία σταγόνα λευκής σοκολάτας, ένα μπισκότο βανίλιας για μουσούδα και ένα κόκκινο Smarties για μύτη στο κέντρο του cupcake όσο ακόμα το γλάσο που άλειψες τα cupcakes είναι ζεστό.
Σχημάτισε μαύρες κουκίδες για μάτια με μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε σοκολάτα.
Βάλε κάθετα δύο μισά πρέτζελ για κέρατα.
Διαδικασία
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν μια μαλακή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Μόλις ενωθούν τα υλικά και γίνει μια ενιαία ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Στο μεταξύ, σχεδιάζουμε πάνω σε χαρτόνι τα πατρόν με τα οποία θα κόψουμε το μπισκότο. Το σχήμα και οι διαστάσεις φαίνονται στην εικόνα.Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πατρόν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° - 170° C. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε επάνω της τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να γίνει ένα μεγάλο φύλλο πάχους περίπου 3 - 4 χιλ. Βάζουμε επάνω του τα πατρόν και κόβουμε γύρω τους με ένα μαχαίρι.Προσοχή: από κάθε πατρόν, κόβουμε δύο κομμάτια ζύμης. Αυτά με το τρίγωνο σχήμα είναι το μπροστινό και το πίσω μέρος του σπιτιού, τα τετράγωνα είναι οι πλευρές του και τα ορθογώνια η σκεπή.
Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γλάσο: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια. Χρειάζεται έντονο και δυνατό ανακάτεμα, για να ενωθούν τα υλικά και το γλάσο να μη βγει ούτε πολύ σφιχτό ούτε αραιό.
Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο με δοντάκια και κολλάμε τις πλευρές από το σπίτι.Κάθε δύο κομμάτια που κολλάμε, τα κρατάμε με το χέρι μας για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.Με το γλάσο μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε την επιφάνεια. Οσο το γλάσο είναι νωπό, κολλάμε επάνω τα διακοσμητικά όπως επιθυμούμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Καλή τύχη!!!!
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν μια μαλακή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Μόλις ενωθούν τα υλικά και γίνει μια ενιαία ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Στο μεταξύ, σχεδιάζουμε πάνω σε χαρτόνι τα πατρόν με τα οποία θα κόψουμε το μπισκότο. Το σχήμα και οι διαστάσεις φαίνονται στην εικόνα.Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πατρόν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° - 170° C. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε επάνω της τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να γίνει ένα μεγάλο φύλλο πάχους περίπου 3 - 4 χιλ. Βάζουμε επάνω του τα πατρόν και κόβουμε γύρω τους με ένα μαχαίρι.Προσοχή: από κάθε πατρόν, κόβουμε δύο κομμάτια ζύμης. Αυτά με το τρίγωνο σχήμα είναι το μπροστινό και το πίσω μέρος του σπιτιού, τα τετράγωνα είναι οι πλευρές του και τα ορθογώνια η σκεπή.
Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γλάσο: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια. Χρειάζεται έντονο και δυνατό ανακάτεμα, για να ενωθούν τα υλικά και το γλάσο να μη βγει ούτε πολύ σφιχτό ούτε αραιό.
Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο με δοντάκια και κολλάμε τις πλευρές από το σπίτι.Κάθε δύο κομμάτια που κολλάμε, τα κρατάμε με το χέρι μας για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.Με το γλάσο μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε την επιφάνεια. Οσο το γλάσο είναι νωπό, κολλάμε επάνω τα διακοσμητικά όπως επιθυμούμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Καλή τύχη!!!!