Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

4 δραστηριότητες για ένα δημιουργικό καλοκαίρι με το παιδί σας.

Μετά από ένα δύσκολο και κουραστικό χειμώνα έφτασε η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών! Ένας λόγος που αγαπάμε τις διακοπές είναι γιατί όλοι ξαναγινόμαστε παιδιά. Περνάμε ευχάριστο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάνοντας πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Οι περισσότερες οικογένειες αρχίζουν από νωρίς να οργανώνουν και να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.Είναι σημαντικό, οι γονείς να συμπεριλάβουν και το παιδί τους σε αυτή τη διαδικασία. Ρωτήστε το με ποιο τρόπο θα ήθελε να περάσει τις διακοπές του και να αναφέρει μέρη τα οποία θα ήθελε να επισκεφθεί. Υποδεχθείτε το καλοκαίρι που έρχεται μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες με το παιδί σας!

Υποβρύχια παιχνίδια

Ξεπεράστε τα παιχνίδια στην άμμο και μπείτε κατευθείαν στη θάλασσα με το παιδί σας! Βοηθήστε το να εξοικειωθεί με το νερό. Εξοπλιστείτε με μία μάσκα και έναν αναπνευστήρα και ανακαλύψτε μαζί τον βυθό. Παρατηρήστε τα ψάρια, τις περίεργες πέτρες και ανακαλύψτε τον υδάτινο κόσμο! Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μία αδιάβροχη κάμερα και να απαθανατίσετε τις ευχάριστες στιγμές σας. Αργότερα, ζητήστε του να σας πει τις εντυπώσεις του ή να σας κάνει ερωτήσεις από τα είδη των ψαριών και των οστράκων που συναντήσατε.

Κάμπινγκ

Το κάμπινγκ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά τη φύση! Ένα ευχάριστο δημιουργικό παιχνίδι είναι να βρουν και να μαζέψουν μικρά και μεγάλα κλαδάκια δέντρου για να ανάψετε τη βραδινή σας φωτιά. Αφήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στην οργάνωση του κάμπινγκ. Εάν υπάρχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε π.χ. να τους αναθέσετε αρμοδιότητες, όπως να σας βοηθήσουν να στήσετε τη σκηνή, να ανάψετε τη φωτιά, να προετοιμάσουν το φαγητό κλπ. Αναθέτοντας τους ουσιαστικά καθήκοντα θα νιώσουν ότι έχουν ένα σπουδαίο ρόλο.

Πεζοπορία

Προμηθευτείτε ένα χάρτη της περιοχής που κάνετε τις διακοπές σας. Ζητήστε από το παιδί να επιλέξει τον προορισμό που θέλει να επισκεφθεί. Προετοιμάστε μαζί τις προμήθειες σας, παγούρια με νερό, σνακ και τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως αθλητικά παπούτσια, εσώρουχα, φακός και μπαταρίες (εάν επιλέξετε πεζοπορία τη νύχτα) κλπ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους, κάντε μία ξενάγηση στο παιδί σας για τα μέρη που συναντάτε και ζητήστε του σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να σας καθοδηγεί εκείνο.

Πικ-νικ

Μπορείτε να οργανώσετε ένα οικογενειακό πικ-νικ διαλέγοντας από κοινού το μέρος που θέλετε να πραγματοποιηθεί. Συζητήστε με το παιδί σας τι προμήθειες θέλει να πάρει μαζί του. Ζητήστε του να σας βοηθήσει στην προετοιμασία του καλαθιού και προμηθευτείτε αγαπημένους χυμούς, σνακ, φρούτα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια κλπ. Καθίστε κάτω από τα δέντρα, ακούστε χαλαρωτική μουσική, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια και ζητήστε του να παρατηρήσει τη φύση γύρω του (έντομα, λουλούδια, πουλιά κλπ).


Πηγή : infokids.gr


2 σχόλια:

  1. Ωραίες προτάσεις, ιδανικές για τους καλοκαιρινούς μήνες! Ευχαριστούμε, καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή