Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Δέκα συμβουλές για να προστατέψετε το παιδί από τις αρρώστιες.

 


Από την Τετάρτη έχω λάβει άπειρα μηνύματα για το πως να προστατεύσετε το παιδί σας από τις ασθένειες κατά την επιστροφή του παιδιού σας στο σχολείο.. . Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να προφυλάξετε τα παιδιά σας από τις ιώσεις της εποχής, έχοντας όμως κατά νου ότι ένα μικρό παιδί αναμένεται και θεωρείται φυσιολογικό να αρρωστήσει 6-8 φορές μέσα στη χρονιά....1.Θωρακίστε το ανοσοποιητικό του σύστημα μέσω της διατροφής, εντάσσοντας στο καθημερινό του διαιτολόγιο φρούτα και λαχανικά. 


2.Φροντίστε να κοιμάται καλά και να ξεκουράζεται. Να έχει κυρίως ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.


3.Επιμείνετε στους κανόνες υγιεινής, όπως να πλένει συχνά και καλά τα χέρια του, να κάνει καθημερινά μπάνιο, να αλλάζει ρούχα κλπ.


4.Μάθετέ το να προστατεύει τον εαυτό του, δηλαδή να μην πηγαίνει κοντά σε παιδιά που βήχουν ή φτερνίζονται, να μην ανταλλάσσει προσωπικά είδη, όπως παγουρίνο ή μολύβια που τα μικρά παιδιά συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους κλπ. ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Να θυμάστε πάντα ότι απευθυνόμαστε σε μικρούς ανθρώπους...


5.Φροντίστε να κάνει κάποιου είδους αθλητική δραστηριότητα, αφού η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Μια βόλτα μαζί σας έξω, είναι ότι πρέπει.


6.Διδάξτε το πώς να βήχει βάζοντας τον αγκώνα του μπροστά από το στόμα (όχι το χέρι, γιατί μετά θα τρίψει τα μάτια και τη μύτη του ή θα ακουμπήσει άλλα παιδάκια).


7.Μην αμελείτε το καθημερινό αερισμό του παιδικού δωματίου και γενικά του σπιτιού σας.


8.Συζητήστε με τον παιδίατρό σας αν χρειάζεται να ενισχύσετε τον οργανισμού του παιδιού σας με κάποιο τρόπο, π.χ. με βιταμίνες, σίδηρο κλπ.


9/Ενημερωθείτε για το καινούριο, φετινό εμβόλιο κατά της γρίπης και συναποφασίστε με τον παιδίατρο σας αν πρέπει να εμβολιάσετε το παιδί.


10.Μην το στέλνετε σχολείο όταν είναι άρρωστο, γιατί έτσι και προστατεύετε τα άλλα παιδιά και αποφεύγετε τον κίνδυνο να ξανακυλήσει. Θέλω να τονίσω ότι και εμείς οι εκπαιδευτικοί, άνθρωποι είμαστε, γονείς έχουμε, παιδιά έχουμε και δεν μένουμε στο σχολείο, αλλά γυρνάμε σπίτι μας. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε παιδιά στην τάξη άρρωστα.
ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου