Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Μένουμε Σπίτι!







Καλησπέρα Αγαπημένοι...

Τις δύσκολες αυτές μέρες, και αφου χρόνος υπάρχει άφθονος..Σας παραθέτω ένα γράμμα που έστειλα στην τάξη μου για να περάσουν διασκεδαστικά τις ημέρες τους...Θυμίζω ότι η τάξη μου είναι 2,5 ετών με 3. Όλες αυτές τις ημέρες θα ανανεώνω το Blog μου με ιδέες για τα μικρά σας σπίτι.
So Keep Calm And Stay Home !!


"Καλημέρα Αστεράκια μου,


Εύχομαι ότι οι μέρες σας στο σπίτι περνάνε όμορφα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με την μαμά και τον μπαμπά. Να θυμάστε να πλένετε συχνά τα χεράκια σας, όπως κάνουμε και μαζί στο σχολείο.


·         Γίνετε μάγειρες!!

Φτιάξτε  φρουτοσαλάτες και φρουτοχυμούς. Θα κάνετε κομματάκια ανοιξιάτικα φρούτα και θα τα  ρίξετε σε ένα μπολ με γιαούρτι. Δοκιμάστε ακόμα  να φτιάξετε με την μαμά και τον μπαμπά σας χυμούς με βάση το πορτοκάλι

·         Ζωγραφίστε την άνοιξη.

Βρείτε ένα μεγάλο χαρτόνι ή χαρτόκουτα και ζωγραφίστε το με ότι χρώματα θέλετε! Κάντε δέντρα ανθισμένα όπως είπαμε στην τάξη και πολλά λουλούδια!

·         Κάντε αποτυπώματα!

Ζήτα από την μαμά και τον μπαμπά να σου ζωγραφίσει με πινέλο τα χεράκια (Παλάμες) ή τα ποδαράκια (Πατούσες). Το βαμμένο σου χεράκι μπορεί να γίνει ένα όμορφο ανοιξιάτικο δέντρο και η πατούσα σου μια όμορφη μελλισούλα (Θυμήσου να της ζωγραφίσεις φτερά και ματάκια).


·         Γίνετε τραγουδιστές!

Θυμηθείτε πως κάνουμε στο σχολείο. Φτιάξτε στο πάτωμα ένα τετράγωνο με χαρτοταινία και μπείτε μέσα. Αυτή θα είναι η σκηνή σας. Μετά θα σηκώνετε έναν έναν για να τραγουδήσει. Ξέρετε πολλά τραγούδια. Πείτε τα στην μαμά και τον μπαμπά!


·         Χορέψτε!

Σκεφτείτε πόσο σας αρέσει να χορεύετε το « Τραμ» στην τάξη! Βαλτε δυνατά μουσική!!

·         Διαβάστε Παραμύθια και Ζωγραφίστε τα!

Όποια εικόνα σας αρέσει πιο πολύ! Θα χαρώ να τις κρεμάσουμε στην τάξη και να φτιάξουμε ένα νέο παραμύθι!

·         Γεμίστε λεκάνες με νερό και σαπούνι.

Πλύνετε τα παιχνίδια σας. Ή κάντε τα να κολυμπήσουν στο μπάνιο!


·         Παίξτε παιχνίδια μνήμης.

Βάλτε στην σειρά 5 αγαπημένα σας πράγματα (Διαφορετικά σε χρώμα και σχέδιο- ένα αμάξι μπλέ, ένα μολύβι κόκκινο, ένα πινέλο καφέ κτλπ). Μετά θα κρύβετε ένα ένα από αυτά. Έχετε καλή μνήμη. Στην τάξη πάντα τα βρίσκεται !!


·         Φτιάξτε Ζυμάρι.

Με νερό, αλεύρι και αλάτι. Κάντε σχέδια και μετά ψήστε τα στο φούρνο! Μπορείτε να τα ζωγραφίσετε όπως εσείς θέλετε και να στολίσετε το δωμάτιο σας!


Αυτά για να συνεχίσουν να περνάνε όμορφα και διασκεδαστικά οι μέρες σας.
Θα  σας δω σύντομα!!!
Με αγάπη , η δασκάλα σας!
Κ. Τατιάνα "


Καλή Διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου