Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παιχνίδια γνωριμίας!

Καλησπέρα αγαπημένοι φίλοι,

Όπως υποσχέθηκα για σήμερα,ακολουθούν ιδέες για παιχνίδια γνωριμίας με τα παιδιά!!!Τα πιο πολλά τα έχω δοκιμάσει και εκτός ότι είναι εύκολα,και οικονομικά είναι και πολύ αποτελεσματικά!

Με μία μπάλα ή ένα μαντήλι

Η διαδικασία είναι γνωστή.Καθόμαστε όλοι σε έναν κύκλο,και πετάμε ο ένας στον άλλο την μπάλα για να πει το όνομα του.Μια ερώτηση μαζί είναι πιο ενδιαφέρον.Για παράδειγμα πετάμε τη μπάλα σε ένα από τα παιδιά,και του ζητάμε μαζί με το όνομα του να πει το αγαπημένο του χρώμα!


Με μια καραμελένια μπάλα!
Θέλει προετοιμασία δεν λέω.Και είναι καλό να έχετε ενημερωθεί για τυχόν αλλεργίες στα παιδιά.Περιορίζεται σε ηλικίες άνω των 3 ετών!Παίρνεται εφημερίδες.Σε κάθε φύλλο βάζετε από μια καραμέλα και την κάνετε μπάλα.Παίρνετε άλλο φύλλο,βάζετε καραμέλα και την προηγούμενη μπάλα μέσα.Στο τέλος θα έχετε μια μεγάλη μπάλα από εφημερίδες που έχει μέσα καραμέλες όσες και τα παιδιά.Την δίνετε και ζητάτε στο πρώτο παιδί μαζί με το όνομα του να σκίζει ένα φύλλο εφημερίδας.Είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια και ομολογώ πως έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Με παιχνίδι κίνησης.
Λέει το όνομα του σε συλλαβές.Π.χ Κα-τε-ρί-να.Μαζί με κίνηση σε κάθε συλλαβή.Καλό θα είναι να κάνετε κάποια παραδείγματα για να το καταλάβουν.


Με παραμύθι.

Αν έχετε φαντασία είναι πολύ καλό.Λέτε μια ιστορία για πολλά παιδιά,και χρησιμοποιείται ονόματα.Τα πιο συχνά.Στο σημείο που το λέτε σταματάτε και ρωτάτε "Έχουμε εδώ κάποιο κοριτσάκι να το λένε Μαρία?".Στο τέλος αφού δεν έχετε βρει όλα τα ονόματα ρωτάτε ξεχωριστά τα παιδιά που έμειναν.Μπορείτε και εκεί να φτιάξετε μια ιστορία αν θέλετε.

Ιστός...Πλεξιματος

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα από μαλλί πλεξίματος.΄Όπως την πετάτε σε κάθε παιδί ζητάτε να κρατάνε την άκρη και να λένε το όνομα τους.Την πετάνε σε άλλο παιδί μετά/.Στο τέλος θα έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος ιστός αράχνης.Μπορείτε και εδώ να κλείσετε με ένα παραμύθι για μια αράχνη ή με μια συζήτηση πάνω στα έντομα!!


Καλή επιτυχία στην πρώτη γνωριμία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου